Не виждам как оставката на говорителя на Централна избирателна комисия (ЦИК)

...
Не виждам как оставката на говорителя на Централна избирателна комисия (ЦИК)
Коментари Харесай

Донев: Не виждам проблем в решението на ЦИК, да си изберат нов говорител - Политика

" Не виждам по какъв начин оставката на представителя на Централна избирателна комисия (ЦИК) би повлияла на честността на изборите и на резултатите. ЦИК да си избере нов представител, в случай че актуалният не може да извършва тези функционалности. "

Това съобщи служебният министър председател Гълъб Донев пред публицисти. Изказването му е във връзка скандалното вчерашно решение на ЦИК да скрие резултатите от машинното гласоподаване, заличавайки опциите за надзор и инспекция на вписаните данни във финалния протокол. Решението, съгласно което в документа ще има единствено една рубрика за сбит брой гласове, мина с подкрепата на ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и двама от Има Такъв Народ. Впоследствие, а през днешния ден. 

Донев през днешния ден съобщи, че би било добре резултатите от машинно гласоподаване и тези от хартиена бюлетина да се вписват поотделно в протокола, а по-късно да се сумират.

" Но решението на ЦИК е такова, тъй че не виждам и проблем в тази област ", добави той.

Донев разяснява и видеонаблюдението и снимането, каквото за първи път ще има на изборите на 2 април. Той не даде детайлности и единствено посочи, че решенията ще се взимат транспарантно.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР